Peste 1 milion de pasageri în 2010 pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca

Administraţie Internaţional

Numărul pasagerilor de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a crescut în 2010 cu 23 % faţă de anul precedent. Astfel, în anul 2010 s-au înregistrat 1.028.907 de pasageri, faţă de cei  834.400 de pasageri în 2009.

2010 a fost primul an din istoria aeroportului clujean când s-a atins pragul de 1.000.000 de pasageri, evenimentul fiind sărbătorit în luna decembrie.

În acest context Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca anunţă că continuă negocierile pentru atragerea unor noi companii aeriene, dar şi pentru deschiderea de noi rute aeriene şi creşterea numărului de frecvenţe de operare.

Pentru acest an se anunţă deja introducerea unei noi destinaţii pentru sezonul estival: Larnaca (Cipru), care urmează a fi operată din 4 iunie, cu o frecvenţă de 2 zboruri/săptămână.

„Acest fapt demonstrează o dată în plus că investiţiile derulate de noi au fost deosebit de oportune şi utile şi ne determină să ne dorim şi mai mult în acest nou an. Astfel, investiţiile programate a se derula în 2011, respectiv demararea construirea noii piste de decolare-aterizare de 3500 de metri, din care prima etapă va fi realizarea a 2.100 de metri, construirea unui parking auto supraetajat şi a unui hotel, vor avea menirea de a susţine în continuare dezvoltarea aeroportului şi creşterea traficului în condiţiile în care provocările pieţei aviatice europene şi internaţionale sunt din ce în ce mai mari”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts