Peste 1.500 de lei pentru Casa de Tip Familial „Maria-Gabriel” din Cluj-Napoca

Din oraş

În cadrul celei de-a cincea ediții a evenimentului „Care-i fruntea?”, desfășurat în această seară la Cluj-Napoca, s-au strâns peste 1.500 de lei în urma licitațiilor pentru produse tradiționale precum țuică, dulceață, vin și cozonac. Banii vor fi donați Casei de Tip Familial „Maria-Gabriel” pentru a plăti facturile la gaz din această iarnă.

„Scopul spectacolului este de a promova zonele etnografice și tradițiile românești, însă, spre deosebire de celelalte ediții, evenimentul din această seară este competiție pe licitație. Produsele licitate sunt din Maramureș, Târnave și Sălaj.”, a declarat Georgiana Petruțiu, membru al Organizației Studenților pentru Turism.

La spectacol au participat interpreții de muzică populară Marius Ciprian Pop, Ionuţ Sidău şi Radu Ciordaş, ansamblurile „Ciocârlia” și „Mugurelul”, dar și meșteri populari care și-au expus obiectele tradiționale spre vânzare.

„Am aici trăistuțe la 20-50 de lei, zadii la 300 de lei perechea, pieptare la 300-400 de lei. Am mai fost la evenimente caritabile, mi-a plăcut. Aici am războiul de țesut și lucrez acum la o trăistuță de lână.”, a spus Pălăguță Hodor din Maramureș, unul dintre meșterii populari aflați la eveniment.

Printre cei care au participat la licitație se numără și Alexandru Chiș, care a achiziționat un pachet cu cozonac, un vas din lemn și o afinată.

„Nu le-am luat neapărat pentru degustare, ci pentru scopul nobil pentru care au fost pregătite.”, a spus acesta.

La final, publicul s-a bucurat de o degustare gratuită de cozonac, vin și țuică.

[flagallery gid=12 name=”Gallery”]

____________

Ana Giol

Foto: Claudiu Mărginean

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts