Pârtie de schi şi teleschi în Dângău Mare

Administraţie UBB Radio

O pârtie de schi şi o autorizaţie de teleschi urmează să fie construite în satul Dângău Mare din comuna Căpuşu Mare. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe a eliberat, astăzi, Autorizaţia de Construire pentru acest obiectiv. Instalaţia este proiectată pe o lungime de 343,40 m şi va putea să transporte 500 persoane/oră.

„Eliberarea acestor autorizaţii de construire reprezintă o etapă necesară în vederea continuării demersurilor care vizează îmbunătăţirea serviciilor de turism montan şi creşterea calităţii vieţii în mediul rural. Apreciem că prin continuarea  reabilitării infrastructurii de acces în zonele cu un potenţial turistic ridicat şi prin amenajarea pârtiilor de schi de pe raza judeţului vom reuşi să atragem un număr din ce în ce mai mare de vizitatori, contribuind astfel la dezvoltarea profilului turistic al judeţului”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Conform reprezentanţilor CJ Cluj, teleschiul va constitui un obiectiv major de atragere a turiştilor în sezonul de iarnă şi va pune bazele dezvoltării de perspectivă a turismului în Munţii Gilău. În plus, apropierea de localităţile Cluj-Napoca şi Huedin precum şi de Autostrada Transilvania va face ca această zonă a ţării să fie puternic frecventată de turişti.

____

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts