Pâinea, tortul şi îngheţata anului vor fi premiate la GastroPan 2012

Economie Eveniment

GastroPan, cel mai mare eveniment profesional dedicat specialiştilor şi antreprenorilor din sectoarele de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică, va avea loc în perioada 23-25 martie 2012, la Centrul Expo President, din Târgu Mureş. În cele trei zile de desfăşurare a evenimentului, organizatorii aşteaptă peste 13.000 de vizitatori.

Expoziţia se va desfăşura în 3 săli alăturate, unde peste 100 de furnizori din 16 ţări vor prezenta produse, materii prime, echipamente şi tehnologii dedicate afacerilor din mori, brutării, patiserii, cofetării, restaurante, baruri, cafenele şi alte unităţi de alimentaţie publică.

În prima sală, vizitatorii pot găsi gamă variată de utilaje şi echipamente voluminoase, dar şi cele mai noi ingrediente şi materii prime, toate de la cei mai importanţi furnizori români şi străini. În sala a doua sunt expuse materii prime, ingrediente, accesorii, consumabile, ustensile, soluţii şi echipamente de dimensiuni mai mici. Tot aici vor avea loc demonstraţii live realizate de brutari, cofetari şi bucătari renumiţi, atât din ţară cât şi din străinătate.Cea de-a treia sală este dedicată concursurilor GastroPa, în cadrul cărora concurenţi din toate colţurile ţării se vor întrece la trei secţiuni competiţionale având 7 categorii de concurs. Printre atracţiile principale se numără decernarea trofeelor Pâinea Anului, Tortul Anului şi Îngheţata Anului 2012.

În toate cele trei zile de desfăşurare demonstratori români şi străini susţin programe permanente. Vineri este ziua dedicată brutarilor, care vor avea sarcina să realizeze cele mai bune sortimente de pâine, produse de patiserie şi piese artistice din aluat de panificaţie. Cel mai râvnit premiu al zilei este trofeul Pâinea Anului 2012. Sâmbătă se întrec cofetarii în realizarea celor mai reuşite torturi, în elaborarea unor piese artistice deosebite din ciocolată, zahăr sau marţipan dar şi în prepararea celor mai bune sortimente de îngheţată artizanală. Tot sâmbătă se decernează trofeele Tortul Anului 2012 şi Îngheţata Anului 2012. Duminică, în ultima zi a evenimentului, intră în arenă bucătarii, care se vor întrece în prepararea celor mai reuşite platouri culinare. În paralel vor avea loc demonstraţii de sculptură în fructe şi legume, care vor putea fi admirate de altfel în toate cele trei zile de desfăşurare a expoziţiei.

_________

Foto: www.gastropan.ro

Citeşte şi Brutarii şi cofetarii se întrec la GastroPan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts