Pâinea ecologică se găseşte, de astăzi, şi în Cluj, la târgul de produse tradiţionale amplasat în faţa magazinului Central.
Pâinea ecologică este produsă de către o familie de agricultori, care au propria ferma, situată în satul Mera, comuna Baciu, judeţul Cluj. Producerea pâinii se face într-o brutărie certificată ecologic şi are la bază un proces lent de 5-6 ore.
Procesul de fabricaţie este unul complex: se foloseşte apă de izvor, făina şi seminţele sunt certificate ecologic, se utilizează maia naturală, se foloseşte făină integrală, nu se folosesc E-uri (aditivi), iar sarea folosită este cea de mare.
Tehnicile de fabricare sunt manuale, iar acestea constau în: amestecare şi frământare. Pâinea este coaptă pe un cuptor pe vatră cu ardere directă cu lemne de măr şi păr.
Preţul unei pâini este în funcţie de gramajul acesteia: cea de 900 gr. costă 9 lei, iar cea de 800 gr. 8 lei.
Târgul se va desfăşura pe perioada întregului an, de luni până sâmbătă între orele 09:00-17:00. Pâine poate fi achiziţionată şi online, de pe site-ul www.cosultaranesc.ro .
[imagebrowser id=130]
__________
Anca Baciu
Loredana Berengia