Pactul “Euro-Plus” -Violenţa împotriva femeilor

UBB Radio UE

Şapte femei mor zilnic în EU din cauza violenţei domestice, conform Parlamentului European, astfel  deputaţii aflaţi la ultimul Summit UE au aprobat crearea unui plan pentru combaterea acestui fenomen.

Această problemă a fost subliniată de către euro deputata suedeză, Eva-Britt Svensson , care a prezentat în PE un raport care cere oprirea violenţei  împotriva femeilor. Totuşi, în unele ţări nu este considerată o infracţiune.

„Este o infracţiune. Să nu îmi spuneţi că depinde de cultură. Este o infracţiune”, a declarat Eva-Britt Svensson.

Eurodeputaţii au aprobat propunerea eurodeputatei suedeze cu o largă majoritate. Amnesty International a fost de acord cu acest raport, care include pentru prima dată la nivel de Europa mutilarea genitală a femeilor.

Costurile privind serviciile de sănătate, justiţie penală şi reabilitare cauzate de violenţa domestică se ridică la 16 miliarde de euro pe an. Criza financiară a dus la reducerea bugetelor centrelor de primire care se află în dificultate.

Următorul pas pe care îl vor face cei din Parlamentul European este să adopte joi  un raport, prin care să stopeze agresarea sexuală a femeilor din zonele de conflict.

_____________

Andreea Stăicuţ

Foto: horeavuscan.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts