Osama bin Laden este pictat într-o biserică din Timişoara

Internaţional Social

Pictura lui Osama bin Laden, care îl întruchipează pe fostul lider Al-Qaeda pe un avion şi cu o furcă în mână este prezentă pe peretii Capelei Militare din Timişoara, potrivit adevarul.ro. Imaginea are o vechime de aproape zece ani şi este situată deasupra Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Deşi credincioşii sunt revoltaţi de pictura care se află în lăcaşul cult din Timişoară, reprezentanţii  Mitropoliei precum şi preotul paroh  sunt de acord cu idea lui loan si Ana Bădilă.

“Este ca un element inedit în pictura bisericilor noastre din Timişoara. Va fi păstrat chipul respectiv în biserică, deşi noi nu avem voie să intervenim în iconografie”, a spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Banatului, Marius Florescu.

Fresca a fost realizată în timpul atacului terorist din 2001 de la World Trade Center  atunci când Ioan Bădila picta “Pogorârea în Iad”. Acesta a vrut să întruchipeze răul prin intermediul lui Osama bin Laden, chiar dacă conform canoanelor este interzis a se introduce noi personaje pe pereţii bisericilor.

_____________

Andreea Stăicuţ

Foto: adevarul.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts