Organizatorii festivalurilor UNTOLD, Neversea și Electric Castle cer să afle când vor putea organiza evenimente cu mii de oameni din nou

Din oraş UBB Radio

Toate evenimentele mari din 2020, precum Untold, Electric Castle sau Neversea, indiferent de țară sau de categoria din care fac parte, urmează fie să fie anulate, fie mutate pe anul 2021, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Festivalurile mari precum UNTOLD sau Electric Castle, cu mai mult de 1000 de persoane, ar putea fi interzise până la finalul lunii august, potrivit unui anunț al premierului Ludovic Orban făcut în cadrul unei ședințe la Palatul Victoriei și citat de Digi24.

,,Preocuparea comună a reprezentanților Guvernului și artelor teatrale este legată de reluarea producțiilor de spectacol și a activității culturale, în condiții de siguranță sanitară atât pentru actori și personalul de suport, cât și pentru cetățeni. Astfel, într-o primă etapă, în funcție de evoluția epidemiologică, va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber cu respectarea normelor de protecție sanitară și de distanțare fizică.”, arată comunicatul emis de Executiv și extras de Digi24.

Guvernul ia însă în calcul ca spectacolele să fie reluate de la mijlocul lunii iunie în aer liber, cu participarea a cel mult 400 de persoane. Edy Chereji, unul dintre organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea, cele mai mari de la noi din țară, și-a exprimat frustrarea printr-o postare pe Facebook și a cerut autorităților mai multe informații în ceea ce constă data în care va putea fi reluată activitatea.

,,Ceea ce am cerut autorităților, încă din luna martie când ne-am arătat sprijinul în bătălia cu Covid, din proprie inițiativă, a fost clarificarea situației noastre ca industrie: vom putea sau nu vom putea organiza evenimente mari în această vară/an. De fiecare dată ni s-a explicat că trebuie să avem răbdare, să urmărim evoluția. Lucru pe care l-am făcut.”

Organizatorul susține și faptul că aceștia au îndrumat toți fanii festivalurilor să fie înțelegători, să respecte toate indicațiile autorităților și să aibă răbdare până când lucrurile se vor clarifica. Odată cu întârzierea unei clarități, aceștia au luat inițiativă, oferind celor ce își achiziționaseră bilete înaintea anulării festivalurilor, garanția că pot veni la una din următoarele ediții, indiferent de ce se va întâmpla în acest an.

,,Deci, noi am făcut ceea ce a depins de noi: am ascultat, ne-am implicat, am îndrumat, am luat decizii care să îi protejeze pe fanii noștri. Dar mai departe avem nevoie de clarificări din partea autorităților. Și nu e vorba doar de noi, UNTOLD și Neversea. E vorba de toate evenimentele din această vară, fie că vorbim de Electric Castle, de Tiff, Jazz in the Park, Street Food Festival, concerte, toată lumea are nevoie de claritate din partea autorităților: se pot organiza sau nu se pot organiza? E atât de simplu!”

Postarea lui Edy Chereji vine de asemenea și ca răspuns la acuzațiile aduse de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, extrase de cei de la Mediafax.

,,Organizatorii de mari festivaluri ne-au solicitat insistent să emitem noi un act normative prin care să anunțăm că nu mai sunt premise organizarea de evenimente cu participare de peste 1000 de personae cel puțin până la 1 septembrie, pentru că asta i-ar ajuta pe ei în rezilierea contractelor.”

La fel a reacționat și Andi Vanca, PR manager Electric Castle, pe Facebook:

,,Nu, organizatorii Electric Castle și UNTOLD nu au cerut anularea festivalurilor. Au cerut claritate și să știe dacă pot să-și organizeze sau nu evenimentele. (…) Sunt niște lămuriri pe care le cerem din luna martie, timp în care am încercat să le explicăm autorităților că industria noastră nu poate funcționa din 30 în 30 de zile. Lămuririle respective ajută întreaga industrie de evenimente din România, nu doar pe EC sau UNTOLD.”

Sursa: Unsitedemuzica

Bianca Bărbat

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts