ORAŞUL VIZIBIL- artă în spaţiul public [Galerie Foto]

Administraţie Cultură

Vernisajul celei de-a doua ediţie a expoziţiei Oraşul Vizibil a avut loc astăzi, 14 martie 2012, prin care s-a prezentat o iniţiativă de a reactiva spaţiul public din Cluj prin intervenţii artistice.

Expoziţia Oraşul Vizibil utilizează spaţii publice de afişaj – vitrine, panouri, refugii pentru staţiile de transport în comun- pentru prezentarea unor lucrări de artă contemporană care problematizează spaţiul public şi diferite dimensiuni ale vieţii urbane. Lansarea acestor expoziţii a avut loc în spaţiul public, în Piaţa Unirii, nr.28 unde este expusă şi lucrarea “Îmi doresc”, o lucrare făcută din post-ituri pe care oamenii pot să işi treacă dorinţele, iar astfel impactul acestor lucrări va fi mai mare datorită interactivităţi publicului. Intenţia ultimă este aceea de a genera o reflecţie, atât la nivel individual, pentru cei care trec pe lângă aceste vitrine şi panouri, dar mai ales la nivelul comunităţii. Cele cinci lucrări expuse au fost selectate în urma unui concurs de proiecte de artă publică.

 „Proiectul Oraşul Vizibil după cum ştiţi foarte bine acest proiect a venit dintr-o iniţiativă a Consiliului Local care obligă proprietarii de locuri părăsite să le tapeteze cu afişe sau imagini reprezentative din oraş transformându-l astfel în spaţii care să fie, sau să pară, atrăgătoare.” , a declarat Florin Moroşanu, directorul Asociaţiei Cluj-Napoca Capitală Culturală Europeană.

„Anul acesta tema a fost deschiderea spaţiului public care este un act simbolic pentru noi folosinţe, pentru noi idei. Aici, am dorit în primul rând să intervenim în spaţiul public simbolic , deci spaţiul  ideilor, spaţiul folosinţelor. În cazul lucrării “Îmi doresc”, a lui Radu Lesevschi, oamenii pot sa scrie cu marker, cu pix, ceea ce îşi doresc. Practic vrem ca pe acest perete, această suprafaţă, să devină un spaţiu de deschidere spre noi idei spre noi dorinţe.” declară Szakáts István, preşedintele Fundatiei AltArt şi curatorul expoziţiei.

 [flagallery gid=23 name=”Gallery”]

__________

Mădălina Gorschi

Comments :1

  • mariana

    felicitari autorului R.Lesevschi, imi place teribil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts