Opinie | Unde mergi vara asta dacă ești student

Studenti

Ești student și te-ai săturat sa dai o grămadă de bani pentru destinații exotice, ba mai mult, ai vrea să vizitezi și locuri noi, să faci bani și să acumulezi experiență? Atunci stai liniștit, există o soluție. Trei organizații pun la bătaie programe adresate strict studenților: Work and Travel SUA, Aiesec și Confucius.

Work and Travel SUA

Poate cel mai avantajos și cunoscut program este Work and Travel SUA. Acesta asigură o experiență de viață completă. Cu alte cuvinte, ai ocazia să lucrezi minim 3 luni în orice zona din America iar la sfârșit ai posibilitatea să vizitezi toate țările și să-ți cheltui pe bunul plac banii obținuti. Activităţi precum surf-ul, pariurile din Las Vegas, vizitarea Disneyland-ului sau shopping-ul marilor branduri sunt la dispoziţia ta. Iulia, studentă în anul III la drept, merge al doilea an consecutiv cu acest program şi ne-a dezvăluit câteva secrete.

„Ideal ar fi să ai două job-uri bune având în vedere că plata se face pe ora şi în acelaşi timp să nu te supra soliciți. După părerea mea, cel mai bun post este echivalentul unui chelner din România. Cel mai bine e că nu îţi cere nimeni experienţă când te angajezi. Trebuie să ieşi în timpul liber cât mai mult, deoarece există pericolul de a sta prea mult cu prietenii tăi de acasă… Şi astfel nu ai acumula noi experienţe. Toată ideea e să experimentezi viaţa americană la maxim. Ai nevoie să fii organizat. Cumva poţi să vizitezi tot ce vrei, să faci şi ceva shopping, dar să te întorci şi cu bani. Acolo eşti singur, părinţii nu te pot ajuta.”

Pentru a beneficia de Work and Travel trebuie să fii student și să ai o situație școlară relativ bună. O altă condiție impusă de organizație ar fi să cunoști limba engleza la nivel conversațional.

Taxa de 1000$ include cazarea, job-ul la alegere și asigurarea medicală completă inclusiv în caz de urgențe stomatologice. Mai mult, suma acoperă și  asistență permanentă atât în SUA cât și în România, interviul la ambasada Americii și participarea la un seminar de informare înainte de plecare.

Așadar, dacă ești pregătit să trăiești visul american, să-ți faci prieteni din toată lumea și ai visat mereu să te plimbi prin New-York, Miami sau Holywood nu mai sta pe gânduri și înscrie-te.

AIESEC

Cei de la AIESEC sunt o asociație studențească globală, non-guvernamentală, independentă, non-profit, condusă de studenți sau proaspăt absolvenți ale unei instituții de învățământ superioare. Are peste 4000 de parteneri și este prezentă în 110 țări.

Ei îți propun să îți îmbogățești experiența din studenție prin ofertele lor. Poți fi stagiar, voluntar sau chiar liderul unei echipe. Activitățile prestate ca voluntar pot include: professor de engleză, baby-sitter, housekeeping etc.

Participa la un proiect de voluntariat internațional impreuna cu tinerii din alte tari pe o perioada de 4-8 sapt in tari precum Rusia, Polonia, Maroc, Egipt etc.

Programul e sigur, persoanele la care eşti cazat sunt verificate, deci poţi uita de griji inutile. Având asigurate cazarea şi mâncarea tot ce îţi rămâne e să interacţionezi cu o nouă cultură toată vara.

Programul Global Volunteer presupune o taxă de 150 de euro, ce acoperă cazarea și suport pe tot parcursul experienței, de la aplicarea pe un proiect până la reîntoarcerea și reintegrarea în România.

Institutul Confucius

Institutul Confucius este o organizație non-profit de învățământ creată pentru a satisface cerințele oamenilor din diferite țări și regiuni din lume care învață limba chineză. Ea stabilește obiectivele sale de a spori înțelegerea limbii și culturii chineze. Pentru a profita de oportunitățile oferite de institutul Confucius trebuie să mergi la cursurile gratuite de chineză. Când ai învățat minim 150 de caractere, vei susține un test. Odată cu promovarea testului, ești liber să participi la schimburile culturale și lingvistice chineze. Achiți doar biletul de avion și te bucuri de cazare gratuită, cine festive și cunoașterea culturii acestui popor pentru doua săptămâni.

– Alexandra Gorgan / Sursa fotografiilor: www.aiep.am,www.aiesecegertonxp.ro, www.international.uiowa.edu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts