OMS întrerupe studiul clinic cu hidroxiclorochină pe pacienții cu COVID-19 din motive de siguranţă

Internaţional UBB Radio

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a întrerupt temporar studiul hidroxiclorochinei ca un potenţial tratament COVID-19 din cauza problemelor de siguranţă a pacienților, a declarat directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferințe de presă luni la Geneva, scrie CNN.

Decizia a fost luată după ce un studiu, publicat în jurnalul medical The Lancet a descris modul în care pacienţii infectaţi cu noul virus sunt trataţi cu hidroxiclorochină şi clorochină, fiind supuşi mortalităţii. Din cauza tratamentului cu hidroxiclorochină, pacienţii au dezvoltat alte probleme cum ar fi apariţia aritmiilor ventriculare, tahicardie ventriculară sau fibrilaţie ventriculară. Tedros susţine că un grup executiv independent analizează acum utilizarea hidroxiclorochinelor în procesul de solidaritate al OMS.

„Revizuirea va lua în considerare datele colectate până acum pentru a evalua în mod adecvat potențialele beneficii și prejudicii din acest medicament”, a spus Tedros.

Studiul, care presupune recrutarea activă a pacienților din peste 400 de spitale din 35 de țări, este un efort de cercetare globală pentru a găsi terapii sigure și eficiente pentru Covid-19.

Tedros a adăugat că celălalte arme ale procesului continuă: „Această preocupare se referă la utilizarea hidroxiclorochinelor și clorochininei în Covid-19. Repet că aceste medicamente sunt acceptate ca fiind în general sigure pentru utilizare la pacienții cu boli autoimune sau malarie”.

            Preşedintele Statelor Unite ale Americii, susţine că a luat acest medicament.

Președintele Donald Trump, a susținut pe 18 mai, că ia zilnic doze de hidroxiclorochină. Trump a declarat că a luat medicamentul antimalarial după consultarea medicului de la Casa Albă, deși a încetat să spună că medicul său a recomandat de fapt medicamentul:

„Acum câteva săptămâni, am început să iau”.

Trump a susţinut că nu a fost expus la virus. A început să ia medicamentul pentru că a auzit de la respondenții care i-au trimis scrisori că iau acest medicament preventiv:

„Iată dovezile mele: primesc o mulțime de apeluri pozitive despre aceasta”. Întrebat dacă medicul de la Casa Albă a recomandat să înceapă să ia hidroxiclorochina, Trump le-a spus reporterilor că l-a întrebat ce crede despre acest medicament, iar medicul i-a răspuns „Ei bine, dacă doriți ”.

Sean Conley este medicul preşedintelui. Acesta a declarat că Trump a făcut teste multiple pentru coronavirus, care au rezultat negativ:

„După multe discuţii, privind părerile pro şi contra a întrebuinţării hidroxiclorochinei am tras concluzia că acest tratament aduce un potenţial beneficiu depăşind riscurile relative”.

Comentariile lui Trump despre hidroxiclorochina au dus la creșterea vânzărilor medicamentului, potrivit CNN.

Sursa: Keystone

Ana Gălan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts