„Om cu om, leu cu leu”, competiție de alergare caritabilă

Din oraş
Sursa fotografiei: Laura Revnic
Sursa fotografiei: Laura Revnic

Astăzi, 2 aprilie, începând cu ora 10.00, în Parcul Central din Cluj-Napoca a avut loc o alergare simibolică, al cărei scop principal a fost strângerea de fonduri pentru construirea primului centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România.

Alergarea de astăzi nu a fost o competiție în sine, ci mai degrabă un act simbolic, spune Gigi Țepuș, voluntar al organizației ce a organizat evenimentul în Cluj-Napoca: „Nu există alte formalități de înscriere, nu este o competiție, nu există podium sau premii, doar bună dispoziție și chipuri voioase”.

Sloganul campaniei este „Om cu om, leu cu leu”, iar pentru îndeplinirea acestuia, voluntarul Gigi Țepuș afirmă că este nevoie „de foarte puțin de la fiecare persoană care rezonează cu ideea de a face ceva”. De asemenea, acesta consideră că fiecare leu adunat de la românii care donează ajută la ridicarea spitalului pentru copiii bolnavi de cancer.

Până în momentul de față, s-au adunat 304.700 lei, conform organizatorului, iar în acest an organizația intenționează să achiziționeze terenul unde va fi construit spitalul.

Sursa fotografiei: Laura Revnic
Sursa fotografiei: Laura Revnic

Participanții s-au declarat încântați de scopul evenimentului de astăzi.

„Mi se pare o inițiativă interesantă și sunt impresionată de numărul mare de participanți. Am auzit că se face simultan în mai multe orașe și îmi place ideea asta”.

„Consider că este foarte utilă această strângere de fonduri și cred că prin repetarea acestui tip de eveniment va participa tot mai multă lume și se va duce la bun sfârșit construirea acestui spital”.

„Mi se pare o idee foarte bună, mi-ar fi plăcut totuși ca alergarea să fie mai lungă”.

Evenimentul „Alerg pentru Spitalul Copiilor” va avea loc, anul acesta, în prima sâmbătă a fiecărei luni, iar organizatorii speră ca, la final, să adune suma necesară, de 80.000.000 lei. Astăzi, evenimentul s-a desfășurat simultan în mai multe orașe din țară, precum: Cluj-Napoca, Galați, Brașov, Craiova, Târgu Mureș, București, Constanța, Ploiești, Sibiu și Timișoara.

– Laura Revnic / Sursa fotografiilor: Laura Revnic

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts