Olimpiada de istorie din nou la Cluj

Din oraş Educaţie

Clujul va găzdui Olimpiada Naţională de Istorie destinată elevilor din clasele 8-12După  mai bine de zece ani, Olimpiada Naţională de istorie se întoarce la Cluj.

Municipiul Cluj-Napoca va găzdui săptămâna viitoare  “Olimpiada naţională de istorie”. Clujul va fi reprezentat de un grup format din 15 elevi din Colegiul Emil Racoviţă, Gheorghe Şincai, Mihai Viteazu din Turda, George Coşbuc, şi Andrei Mureşanu din Dej. Pentru prima dată în acest an va participa şi o şcoală din mediul rural, şcoala “Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu.

“Am simţit o solidaritate, ăsta cred că este cuvăntul de ordine al acestei Olimpiade. Solidaritate  venită din partea profesorilor de istorie, a Universităţii Babeş-Bolyai, din partea centrului de studii Transilvania care a dat foarte multe cărţi pentru elevi care vor obţine locuri fruntaşe,a altor muzee şi edituri din Ţară. Realmente am simţit că sumtem aici toţi cei care iubim istoria. Cred că va fi o reuşită această olimpiadă”, ne-a declarat Hadrian Virgil Arion, inspector şcolar General.

Pentru ediţia din acest an au fost selecţionaţi 326 de elevi, aceştia au fost aleşi în urma unor etape locale şi judeţene.

 Ioana Balea

 

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts