O nouă lege a voluntariatului

Social UBB Radio

Săptămâna Națională a Voluntariatului a continuat și astăzi la Cluj,  principalul subiect de dezbatere fiind legea voluntariatului.

: Săptămâna Națională a Voluntariatului a continuat și astăzi la Cluj,  principalul subiect de dezbatere fiind legea voluntariatuluiNicoleta Racolța, directoarea Centrului de Voluntariat, s-a arătat pe de-o parte fericită de existența unei asemenea legi în România, iar pe de altă parte și-a exprimat dorința de a aduce modificări acesteia. Principalele modificări pe care directoarea vrea să le aducă  ar fi ca persoanele  voluntare să nu fie doar tinerii, iar programele europene de finanțare să fie mai generale. Racolța a menționat că, în toamnă, se va prezenta parlamentului forma finală a acestei legi.

Totodată, directoarea s-a arătat mulțumită de atitudinea deschisă și pozitivă a tinerilor din Cluj:”În Cluj există o atitudine deschisă și pozitivă în rândul tinerilor referitor la implicare în activități voluntare”. Mâine, în Piata Mihai Viteazul, de la ora 13 se vor desfășura și alte activități de voluntariat iar sâmbătă va avea loc igienizarea unei zone din Făget.

Racolța a declarat că se bucură de sprijinul unui finanțator important și anume Comisia Europeană prin programul “Tineretul în acțiune”. Aceasta a încheiat prin a spune că “voluntariatul este o investiție în propria persoană”.

Emilian Man

Foto: Adriana Baba

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts