O nouă ediție Cluj Never Sleeps va avea loc în oraș

Din oraş Eveniment

Cluj Never Sleeps, un eveniment care a ajuns la cea de-a cincea ediție în Cluj-Napoca, se va desfășura pe 23-24 iunie. În preajma solstițiului ce marchează începutul verii, Clujul va prinde viață, transformându-se într-o “noapte albă” a culturii, plină de activități diverse inițiate de tineri.

În cea mai scurtă noapte din an, orașul va deveni mai dinamic și mai viu, iar arta, cultura și petrecerile se vor îmbina pentru a le oferi tinerilor câteva ore bune de distracție. Astfel, Clujul  va fi animat atât de concerte sau musical-uri, proiecții cartate, cât și de instalații de artă interactive, performance-uri sau petreceri tematice.

Programul complet al evenimentului va cuprinde:

 • Picnic în Piața Unirii, între orele 10:00-16:00. Se va amenaja un spațiu verde cu gazon natural de 200 metri pătrați și pături. Cei prezenți vor putea asculta muzică live, de asemenea, având parte de diverse surprize din partea organizatorilor.
 • De la ora 17:00 până la 20:00 va avea loc un atelier de modelaj în lut (Atelier M), în localul Ceramic Café.
 • Timp de o oră, între 17:00 și 18:00, în Piața Unirii, va avea loc un spectacol de spoken word”,  susținut de către Poethree Collective, prima comunitate românească de tineri artişti poeţi şi performeri de acest fel.
 • Digital Interactive Arts, orele 17:00-24:00, o serie de lucrări multimedia, multimodale și multisenzoriale, ale masteranzilor modulului Multimedia Interactivă din cadrul Facultății de Teatru și Film, UBB, vor fi proiectate pe Strada Horea 33.
 • La Muzeul Pietonilor, va avea loc expoziția de fotografie, ”Faces from the backstage”. Aceasta este realizată de Bernadeta Pătrașcu și documentează operatori socio-culturali implicați în ​procesul de regenerare din Parcul Feroviarilor.
 • În Piața Unirii, începând cu ora 18:00 va avea loc un Urban Jam, cu muzică live.
 • În Pădurea Hoia Baciu se va organiza un joc de evadare, Escape The Haunted Forest, de la ora 20:30 până la ora 23:00.
 • Videoproiecție realizată de Noiseloop – Astronaut Kru (Lucian Matei) va fi activată pe pictura murală, “Omul MicroMacro Cosmos” de pe strada str. Horea nr. 33, între orele 21:30 și 00:00.
 • Instalația interactivă, Human Tiles a colectivului de artiști Ocubo, prin intermediul căreia se realizează capturarea, în timp real, a mișcărilor oamenilor, iar printr-o aplicație vor fi transformate în modele/”pattern-uri”. Cei interesați vor fi așteptați la Casa lui Matei Corvin de la ora 22:00 până dimineața la ora 05:00.
 • Expoziția “Nu există / există” al grupului de artiști clujeni, Origo va cuprinde instalații multimedia, videoproiecții și performances. Expoziția se va deschide începând cu ora 22:00 la Insomnia Café din Piața Unirii.
 • [Silent]Party în Unirii este un party care cuprinde 3 DJ, 3 tipuri de muzică, 3 frecvențe. Va începe la ora 23:00 în Piața Unirii, iar fiecare participant va avea o cască, putând să jongleze cu canalele până găseșe artistul preferat.
 • Programul se va încheia cu CNS Afterparty în Flying Circus.

Cluj Never Sleeps este organizat de Federația Tinerilor din Cluj și de Cluj for Youth în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, BCR și Eco Garden Construct. Aftermovie-ul de anul trecut poate fi vizionat, accesând link-ul de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=gjPoVSFoNe8

Gheorghița Boriceanu / Sursa foto: Cluj Never Sleeps

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts