O modalitate modernă de achitare a taxelor locale este pusă la dispoziția clujenilor

Administraţie Din oraş

Cetățenii Municipiului Cluj-Napoca își pot plăti taxele și impozitele locale după 20 ianuarie printr-o modalitate nouă propusă de Primăria Municipiului cu ajutorul unei aplicații descărcată pe tabletă sau smartphone.

boc2

Acest lucru constă în descărcarea pe telefonul mobil sau tabletă o aplicație care cuprinde un cod QR , iar prin scanarea acestui cod direct de pe telefonul mobil și introducerea datelor personale vor putea achita taxele și impozitele locale.

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca a declarat într-o conferință de presă susținută în Sala Oglinzilor de la Primăria Municipiului că din 20 ianuarie fiecare cetățean, potrivit legii, va primi o înștiințare de plată prin care i se va comunică ce sumă de bani are de achitat.

După primirea acestei înștiințări de plată, cetățenii pot accesa aplicația QR și cu ajutorul codului de verificare și introducerea datelor personale vor putea avea accessul la informația vizavi de cât au de plătit pentru impozitul pe clădiri sau teren, în funcție de ce deține fiecare.

Această modalitate modernă  de achitare a taxelor se face cu ajutorul cardului și bineînțeles a unui smartphone.

Această nouă modalitate este este un prim pas în continuarea celorlalte demersuri care țin de utilizarea metodelor inteligente în relația cu cetățenii pentru a facilita accesul la serviciile Primăriei,

a declarat primarul Clujului, Emil Boc. De asemenea, el a mai completat că este o metodă mai eficientă și un mijloc special care facilitează achitarea taxelor și impozitelor de către clujeni.

Totodată, cetățenii pot utiliza și vechea metodă de plătire a taxelor, fără autentificare care a a fost valabilă până acum.

– Victoria Nicoleta Algeorge

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts