O echipă româno-olandeză a creat o platformă ce facilitează alegerea filmelor în cuplu

Din oraş Studenti

O echipa de studenți de la Universitatea Windesheim din Olanda, coordonată de o clujeancă a găsit soluția la o problemă ce apare des in cupluri: „Ce film să vedem?”. Cuplurile petrec in medie 19 minute pentru a alege ce film să vizioneze, platforma Vuxe rezolvă problema în doar câteva click-uri.

Varianta beta a apărut în 8 iunie și funcționează simplu: ambii membri ai cuplului își vor crea conturi separate și vor marca filmele văzute, alegând care filme le-au placut și care nu. Următorul pas este să conecteze cele două conturi sub un cod unic și să aleagă din recomandările create pe baza tuturor preferințelor. Echipa este formată din șase membrii: 5 studenți olandezi și o româncă din Cluj.

Iulia Romana Pop este studentă la master în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și se află în Olanda cu o mobilitate Erasmus. Aceasta a declarat, pe pagina ei de Facebook, că „Echipa noastră este fascinată de felul în care tehnologia poate să ne îmbunătățească viața. Suntem încântați de ideea de a crea un serviciu care să ne ajute să alegem un film care să ne convină amândurora, chiar dacă unuia îi plac filmele documentare și celuilalt cele de acțiune. Am creat Vuxe pentru toate cuplurile care întâmpină problema asta, dar și pentru a ne face relațiile noastre mai interesante.”

– Alexandra Gorgan / Sursa foto: ziuadecluj.realitatea.net

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts