O doctorandă de la UBB a câștigat locul I la concursul de eseuri “Corneliu Coposu”

Studenti

Ioana Florica Gale, doctorand la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) a câștigat locul întâi la concursul anual de eseuri “Corneliu Coposu”.

Tema ediției din acest an a fost „Moștenirea politică a lui Iuliu Maniu în opera și activitatea lui Corneliu Coposu”. Pentru lucrarea redactată, tânăra a obținut și un premiu în valoare de 3.000 de lei.

Concursul se află la a doua ediție și este organizat de către Fundația Corneliu Coposu în parteneriat cu Fundația Academia Civică și Fundația Hanns Seidel. Se adresează studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor din sistemul universitar românesc, sistemul universitar din Basarabia și Bucovina, precum și din cel european. Scopul său este de a scoate în evidență legătura specială dintre doi oameni, Iuliu Maniu și Cornelui Coposu, care și-au dedicat activitatea neamului și României Mari.

Anul acesta juriul a fost format din Ana Blandiana, scriitor, președinte al juriului; Doina Alexandru, jurnalist; Dan Pavel, profesor de științe politice; Ioana Boca, istoric și Tudor Călin Zarojanu, scriitor și jurnalist.

– Iulia Magyari

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts