O alternativă învățământului românesc: RIUF

Din oraş Educaţie

Taxă de școlarizare zero plus o diplomă intrenațională, sunt cuvintele care au atras zeci de studenți și elevi la târgul de universități RIUF, care se desfășoară astăzi, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj.

Universități precum: Coventry University din Marea Britanie, University of Northen Denmark din Danemarca, INHOLLAND University din Olanda, Parsons Paris din Franța, Johnson & Wales University din SUA, au venit să își prezinte ofertele de studii pentru viitorii sudenți sau masteranzi.

Foarte receptivi, studenții români sunt interesați de ofertele universităților din străinătate. Cei mai mulți sunt atrași de programele de master din țările nordice, deoarce acestea au exclus taxa de școlarizare pentru cetățenii Uniunii Europene.

”Țări precum Elveția, Germania prezintă oferte competitive, îți pun în față serviciile, iar imediat după școală își plasează oamneii pe locuri de muncă ”, ne-a declarat Andrei Hanganu, PR & Marketing Management.

Acest târg este o alternativă la învățământul superior românesc, mai precizează Andrei Hanganu. Organizatorii acestui târg au declarat că ei doar ințiază dialogul dintre cei care vor să învețe și cei care vin cu ofertele de studiu. Prezența la eveniment dovedește fapul că din ce în ce mai mulți studenți doresc să își continue studiile în străinătate și sunt foarte interesați de oferte.

Cele mai multe oferte prezentate de marile universități vin din domenii precum: business, telecomnuicații, IT, arhitectură, comunicare și sociologie.

Aflat la cea de-a șaptea ediție, RIUF este cel mai mare târg de universități internaționale din România. Inițial acesta s-a desfășurat în 2005 la București. Încât foarte mulți studenți din provincie au participat la acea primă ediție a târgului național, evenimentul a căpătat și caracter regional desfășurându-se din 2008 și la Iaşi şi Timişoara. Ajuns la cea de-a 7-a ediţie, RIUF se extinde anul acesta şi în centrul universitar clujean.

[imagebrowser id=71]

__________

Maria Ghere

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts