"Nu am fost organizaţi de nimeni! Nici de un partid politic, nici de voi, românii de peste Prut!"

Eveniment Internaţional

Tineri clujeni s-au întâlnit şi astăzi în Piaţa Avram Iancu în semn de solidaritate„Revoluţia-Twitter” de la Chişinău a reuşit să eclipseze mediatizarea excesivă din ultima perioadă, în presă şi pe bloguri, a cazului Becali.

UBB Radio a obţinut un punct de vedere al unui tânăr manifestant din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

Sergiu nu a dorit să-şi dezvăluie numele întreg. La noi e cenzură. Nu e aceeaşi libertate de expresie ca la voi”, a argumentat protestatarul. Interlocutorul nostru infirmă afirmaţiile Preşedintelui Vladimir Voronin, care a acuzat astăzi România de implicare în organizarea revoltelor: Noi nu am fost organizaţi de nimeni! Nici de un partid politic, nici de voi, românii de peste Prut. Fiecare a venit pe cont propriu când a văzut rezultatul alegerilor.  Am început de sâmbătă şi totul a fost paşnic, dar a degenerat în momentul în care unii protestatari au aruncat cu obiecte în forţele de ordine care au ripostat cu tunuri de apă”.

Nimeni nu a murit!”

Sergiu a ţinut să precizeze că protestul de la Chişinău nu este unul studenţesc, ci este susţinut de cetăţeni de toate vârstele: La protest nu au fost doar tineri. De toate vârstele. Şi minori, dar şi bătrâni.” Cu emoţie în glas, dar oarecum uşurat, ne spune că nimeni nu a murit! Sunt doi la reanimare şi cam 100 de răniţi.” Aflăm şi faptul că forţele de ordine sunt slab pregătite. Sunt militari de 18 ani care nu au fost capabili sa facă faţă mulţimii. Noi, protestatarii, i-am ajutat pe unii şi i-am tras de-o parte şi le-am dat apă (n.r. forţele de ordine erau însetate după nenumăratele ore în care au trebuit să stea la datorie). Le-am spus să se ducă-n treaba lor.”

Totul ar fi degeaba dacă ne-am opri”

Hotărât, Sergiu, nu concepe să se oprească acum. Ne-au ajuns 8 ani de guvernare comunistă. După ce am distrus atâta ieri, totul ar fi degeaba dacă ne-am opri. Dacă ar fi după mine aş protesta două, trei luni. Numai să scăpăm de comunişti”, afirmă tânărul. Ministrul Construcţiilor, Vladimir Baldovici a declarat astăzi pentru Interfax că reparaţiile la clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei din Chişinău vor costa câteva sute de mii de dolari.

Protest paşnic la Cluj

Noua Dreaptă a distras din nou atenţia de la protestul tacitŞi astăzi, tinerii basarabeni şi mai mulţi studenţi de la universităţile clujene s-au întâlnit în Piaţa Avram Iancu, în semn de solidaritate faţă de evenimentele de la Chişinău.

Adunaţi în jurul fântânii din Piaţă, cei circa 100 de particpanţi s-au mulţumit să aprindă lumânări şi să discute în linişte.

Noua Dreaptă a reuşit să se evidenţieze din nou prin afişarea unor bannere cu mesajele Continuaţi să luptaţi” şi Jos zidul de pe Prut”.

Mara Rusu, Ştefan Mako

Foto: Thomas Câmpean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts