Noile prevederi ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999

Administraţie

Persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999. Acestea vor relua carantina pentru alte 14 zile.

De asemenea, cei care sunt în izolare la domiciliu și încalcă regulile izolării, vor fi băgați în carantină și vor suporta cheltuielile aferente. Amenzile pentru persoane fizice care nu respectă ordonanţele militare se măresc şi vor avea următoarele valori: minim 2.000 de lei şi maxim 20.000 de lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cum sunt în prezent”, a subliniat secretarul de stat Bogdan Despescu, conform Agerpres.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare se măreşte de la 1.000 de lei, cât este în prezent, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei. Măsurile se aplică începând cu data publicării ordonanței militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Sursa: Pixabay, Ministerul Afacerilor Interne

Octavia Cozma

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts