Noaptea muzeelor la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca

Din oraş Eveniment

Noaptea Europeană a Muzeelor, ajunsă la cea de-a VII-a ediţie, va fi marcată și la Cluj-Napoca printr-un maraton cultural, organizat de municipalitate, care va începe la Turnul Croitorilor în noaptea de sâmbătă, 14 mai, de la ora 19.00 şi se va termina duminică, 15 mai, la ora 4.00.

„Noaptea Europeană a Muzeelor” va cuprinde expoziția personală de pictură „Florea H. Bulduș”, care va avea loc în perioada 14-21 mai și expoziția foto „Clujul, mai aproape de Japonia”, din în perioada 14 – 18 mai, ambele cu vernisajul în 14 mai de la ora 20.00, respectiv ora 19.00.

De asemenea, în intervalul 14 mai, ora 22.00 și 15 mai, ora 4.00, vor avea loc vizitarea unei expoziţii de obiecte dacice din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, participarea la un wokshop unde vizitatorii vor putea vedea cum se realizează o scanare 3 D și vizionarea unor proiecţii cu imagini ale ruinelor cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei.

În noaptea de 14 spre 15 mai, în intervalul orar 22.00 – 3.30, va fi prezentată o manifestare care le propune vizitatorilor teatru de păpuşi tradiţionale, sonete medievale, o şcoală de dans medieval, prezentări de activităţi lucrative ale breslelor specifice perioadei medievale, conferinţe publice pe teme de istorie și proiecţii de imagini de epocă.

Clujenii se mai pot bucura și de expoziția de artă plastică intitulată „Clujul Medieval”, organizată de Liceul de Arte Plastice „Romulus Ladea”, la Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană, în perioada 11 – 18 mai 2011.

Evenimentul „Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediţia a VII-a, a fost iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi este patronat şi de Secretarul General al Consiliului Europei şi de către UNESCO. Noaptea Muzeelor se desfăşoară în peste 3000 de muzee din Europa.

____________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts