Noaptea Muzeelor are loc în 19 mai. Peste 150 de muzee și organizații partenere din țară participă la eveniment

Cultură

Cea de-a 14-a ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) va avea loc în acest an pe data de 19 mai, cu participarea a aproximativ 150 de muzee și organizații partenere din țară.

Evenimentul este dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe și unui brand cultural deosebit. Noaptea Muzeelor invită publicul în seara de sâmbătă, 19 mai, să descopere și în acest an oferta culturală a muzeelor, a organizațiilor culturale, a asociațiilor și a galeriilor de artă din țară.

În cadrul acestui eveniment Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, propune în data de 19 mai începând cu ora 19:00 o incursiune paleontologică în trecutul îndepărtat al orașului Cluj. Astfel, locurile binecunoscute din perimetrul Clujului cum ar fi: Cetățuia, Piața Gării, Grădini-Mănăștur, malurile Someșului vor fi prezentate publicului larg într-o altă lumină, prin intermediul vestigiilor paleontologice descoperite de-a lungul timpului.

– Andreea Dragomir

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts