Noaptea albă a muzeelor clujene

Cultură UBB Radio

„Noaptea albă a muzeelor” a devenit deja o tradiţie în Cluj. Cu ocazia ediției din acest an,  îşi vor deschide porţile patru dintre muzeele Universităţii Babeş-Bolyai şi anume: Muzeul Universităţii, Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie şi Vivariu.

Pe parcursul zilei de 15 mai, publicul este aşteptat de către specialişti din domeniul cultural şi ştiinţific, pentru a parcurge un întreg itinerariu de informare.

La  Muzeul Universităţii se va deschide expoziţia temporară „Cultură şi civilizaţie pe valea Someşului – imagini de epocă”. Totodată, Muzeul de Mineralogie îşi propune să răspundă vizitatorilor la întrebarea “Mai cad meteoriţi în România?”, prin expoziţia ”Destinul unui nou meteorit”, activităţi educative, un concurs ad-hoc de creaţie artistică pentru copii şi un test de cunoştiinţe adresat elevilor şi publicului adult.

La Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie, clujenii vor avea ocazia să afle istoria dinozaurilor din Transilvania, fosile care încă reprezintă un mister pentru exploratorii rezervaţiei din Haţeg.

În cadrul „nopţii albe a muzeelor”, publicul va avea acces gratuit la cele patru muzee, în cadrul orarului stabilit de organizatori:

Muzeul Universităţii

18:00 – 23:00

Muzeul de Mineralogie

17:00 – 22:00

Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie

17:00 – 21:00

Vivariul Universităţii

10-21

Partenerii evenimentului „Noaptea albă a muzeelor” sunt Rectoratul şi Departamentul de Imagine ale Universităţii Babeş-Bolyai.

Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts