Muzica și actoria îmbinate într-un concert Ada Milea la Cluj

Cultură

DSC_6211-Edit

În cadrul evenimentului „Noaptea Porților Deschise” desfășurat la Teatrul Național Cluj-Napoca, sâmbătă, de la ora 22:00, interpreții Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu și Cristian Rigman au susținut un concert bazat pe parodii.

Actrița, cântăreața și compozitoarea Ada Milea, câștigătoare a mai multor premii naționale și internaționale în domeniul teatral, a vorbit despre ce o inspiră.

„Niciodată nu mă inspiră același lucru. La piesele de teatru mă inspiră foarte tare echipa foarte faină și regizorul care spune lucruri interesante. Dar niciodată nu-i la fel. Munca de compozitor și de actor e o joacă. Eu mă joc cu cine vrea să se joace cu mine.”

Mai mult, cântărețul Bobo Burlăcianu, solist al trupei „Fără Zahăr”, ne-a oferit câteva detalii atât despre munca de compozitor, cât și despre colaborarea cu Ada Milea.

„Este foarte fain să compui pentru piese de teatru. Pentru asta îi mulțumesc Adei pentru că datorită ei am ajuns să lucrez pe scenă, în teatru. Îmi place foarte mult să lucrez cu actori. Am avut în secret dorința de a mă face actor. N-am reușit pentru că nu am apucat să fac școală, dar Universul a găsit o cale să echilibreze lucrurile și să-mi facă și mie bine, pentru că sunt om bun și merit (râde). Pentru mine Ada a fost o școală. Am învățat foarte mult de la ea. Maniera în care lucrează cu actorii și cu oamenii, felul în care pune problema, în care compune și organizează totul, e o joacă, dar e o joacă pe care o luăm foarte în serios. Pot să zic ca Ada m-a format.”

Tot el ne-a vorbit despre visul său de a deveni actor:

„Am făcut la un moment dat facultatea de Regie – Film ca să fiu cu un picior mai aproape de actorie, dar sunt bătrân de acum. Nu cred că mai am răbdare să trec din nou prin facultate. Mă bucur că pot să fac ceea ce fac pentru că feedback-ul e foarte fain!”

„Noaptea Porților Deschise” este un eveniment aflat la a treia ediție și are ca scop promovarea culturii teatrale, îmbinată și cu alte arte precum handmade-ul, pictura, literatura și domeniul fashion-ului.

Beatrice Bungo și Loredana Bertișan 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts