Mugur Isărescu vine la UBB

Educaţie Eveniment

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu va participa vineri la manifestările dedicate împlinirii a  90 de ani de la înfiinţarea la Cluj a primei instituţii de învăţământ economic superior în limba română, Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale.

Festivităţile cuprind conferinţe pe teme economice şi sociale susţinute de rectorul UBB Andrei Marga şi de guvernatorul Băncii Naţionale a României, mugur Isărescu.

Evenimentul va fi marcat şi de vernisajul Expoziţiei „Oeconomica 90”, de dezvelirea plăcii comemorative de pe frontispiciul clădirii facultăţii, precum şi de lansarea lucrărilor: Criză şi după criză (ediţia a doua) a profesorului Andrei Marga şi volumul aniversar: Învăţământul economic superior 1920-2010.

Totodată, în colaborare cu Asociaţia Filateliştilor se va pune în circulaţie un plic personalizat cu manifestarea  Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca.

Deschiderea oficială a manifestărilor,  va avea loc vineri 12 noiembrie 2010, ora 10,00, în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu a mai fost prezent la Universitatea Babeş-Bolyai şi anul trecut când i-a fost acordat titulul academic de Doctor Honoris Causa. Tot cu ocazia acestei vizite, Mugur Isărescu le-a vorbit studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, despre criza financiară internaţională şi politica monetară a României.

_______

Mara Rusu

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts