Mugur Isărescu la Facultatea de Științe Economice și Gestiune a Afacerilor FOTO

Economie UBB

Cu ocazia comemorări a 90 de ani de la înființarea primei instituții de învățământ economic superior: Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu alături de rectorul „Universității Babeș-Bolyai”, Andrei Marga au susținut  o conferință pe tema crizei economice și sociale.

Printre invitații la acest eveniment s-a numărat și rectorul Academiei de Studii Economice din București, Ion Roșca. Conferința a avut loc în Aula FSEGA, gazduită de decanul FSEGA, Dumitru Matiș.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, a pus accentul pe criza de la nivel național, atacând Guvernul și afirmând că, măsurile fiscale adoptate în ultimul timp nu fac decât să ne adâncească și mai mult în criză. În viziunea lui, o țară săracă, pentru a ieși din criză, trebuie să aibă capacitatea de a economisi. După cum spun autoritățile și Isărescu economia României are mare nevoie de atragerea de capital străin care va duce la ameliorarea infrastructurii.

Evenimentul a fost marcat și de vernisajul Expoziției „Economica 90”  și de dezvelirea plăcii comemorative de pe frontspiciul clădirii facultății.

[imagebrowser id=87]

________

Maria Ghere

Foto: Monica Nistor

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts