Mubarack promite majorarea salariilor și a pensiilor cu 15%

Internaţional Politic

Președintele egiptean, Hosni Mubarak, a promis luni, în cea de-a 14-a zi de proteste, creșterea salariilor și a pensiilor cu 15 %. În ciuda acestei declarații, manifestațiile continuă în Piața Tahir din Cairo.

Ministrul de finanțe, Samir Radwane, a declarat pentru CTV News că guvernul va investi 6.5 miliarde de lire egiptene (960 milioane de dolari) pentru creșterea pensiilor și a salariilor din sectorul public. Majorarea salarială ar urma să intre în vigoare începând cu 1 aprilie 2011. De asemenea, șeful de stat va forma o comisie pentru modificarea constituției.

În ideea calmării tensiunilor prezente în Egipt, Președintele Mubarak a cerut constituirea unei comisii de anchetă care să fie transparentă și imparțială. Aceasta va avea în vedere violențele din Piața Tahir, principalul loc de manifestații, unde au avut loc confruntări sângeroase între susținătorii și opozanții regimului.

Declarațiile șefului de stat nu au temperat supărarea protestatarilor. Aceștia vor continua manifestațiile până la demiterea șefului de stat.

_________

Crețu Mihaela

Foto: roportal.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts