Moldovenii acuză Occidentul şi dictatura lui Voronin

Din oraş Eveniment

Studenţi basarabeni şi români au protestat şi vineri în piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, faţă de evenimentele care au avut loc zilele acestea la Chişinău

Studenţi basarabeni şi români au protestat şi vineri în piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, faţă de evenimentele care au avut loc zilele acestea la Chişinău.

Cei aproximativ o sută de tineri nu s-au adresat de această dată autorităţilor din Republica Moldova, ci au dorit să trasmită un mesaj actorilor internaţionali care au contribuit tacit la câştigarea alegerilor parlamentare de către Partidul Comuniştilor şi la accentuarea conflictului dintre conducerea de la Chişinău şi populaţie, prin indiferenţa faţă de încălcarea drepturilor omului.

Aceştia au afişat pancarte cu mesaje în limba engleză, precum “E.U. your silence gets people killed in Chişinău”, “E.U. doAceştia au afişat pancarte cu mesaje în limba engleză cu scopul de a atrage atenţia statelor europene asupra necesităţii de a susţine cauza moldovenilorn’t stay low, people die in Chişinău” sau “E.U. don’t say pass, why you only care for gas?”, cu scopul de a atrage atenţia statelor europene asupra necesităţii de a susţine cauza moldovenilor.

“Era de aşteptat că vor frauda alegerile. De ce nu au căutat să îi prindă? Au fraudat cu observatorii internaţionali, în linişte”, a declarat unul dintre participanţii la protest. Referindu-se la apelul făcut de oficialii comunişti şi de liderii opoziţiei pentru suspendarea manifestaţiilor programate vineri şi la decizia cetăţenilor de a protesta cu flori, în faţa Guvernului, acesta a adăugat: “Ne e frică să mergem acasă. Şi acolo le e frică deja. I-au ameninţat în universităţi, au vorbit cu rectorii. Cu muncitorii e mai uşor pentru că îi dai afară, dar în Moldova e greu să îţi găseşti de lucru. Moldovenii vor migra în continuare, în număr cât mai mare”.

Scandând “Voronin asasin” şi “Moldoveni treziţi-vă”, tinerii basarabeni au mai cerut libertatea presei şi inlaturarea dictaturii de la Chişinău, care a blocat sursele de informare şi i-a indepartat treptat pe jurnaliştii incomozi.

Alina Radulov

Foto: Mihai Crişan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts