Mohamed Salah a fost numit Jucătorul Anului 2018 de PFA

Sport

Mohamed Salah a fost numit PFA Player of the Year, depăşindu-l pe Kevin De Bruyne din Manchester City și Harry Kane de la Spurs.

Steaua Liverpool s-a întors în Anglia, după o perioadă controversată cu Chelsea. Și de când s-a întors, el a jucat eroic pentru Liverpool, marcând 31 de goluri de top, cu trei meciuri din Premier League rămase de jucat.

A fost o campanie incredibilă pentru Salah, care a spus că este o “mare onoare” să fie ales ca Jucător al Anului.

“Este o mare onoare, nu mă gândesc la mine, cel mai important este să câştigăm ceva cu echipa şi suntem foarte aproape acum de semifinala, speram că vom câştiga”.

Salah a adăugat: “Echipa mă ajutat foarte mult prin modul în care jucăm, mi-au transmis mingea foarte mult și încerca mereu să mă găsească pe teren”.

Nu numai că este Player of the Year, ci este și el selectat în Echipa Anului, devenind primul jucător care a câștigat Premier League Player of the Month de trei ori (noiembrie, februarie și martie).

El va urmări acum Premier League Golden Boot. Cu 31 de goluri, el este cu cinci în fața lui Harry Kane, care mai are încă patru meciuri, în timp ce Liverpool are încă trei jocuri rămase în sezonul 2017/18.

Liverpool’s Mohamed Salah celebrates scoring his side’s second goal of the game during the Premier League match at The Hawthorns, West Bromwich.

Salah și-a început cariera de fotbal cu El Mokawloon (un club de fotbal din Egipt). Apoi el și-a făcut debutul de senior în echipa principală din Egyptian Premier League din sezonul 2010-2011.

La 10 aprilie 2012, a fost anunțat că Salah a semnat pentru Basel un contract de patru ani începând cu data de 15 iunie 2012. Deşi nu au avut mari succese în Europa League, Basel a câștigat sezonul Elvețian al Swiss Super League 2012-2013.

La începutul sezonului Elveției, Swiss Super League 2013-2014, Salah a fost membru al echipei Basel care a câștigat Uhrencup 2013, apoi Basel a câştigat Swiss Super League 2013-2014.

Noul club pentru Salah în sezonul 2014-2015 a devenit Chelsea, Salah având doar câteva apariţii pentru club, înainte de împrumutul sau de 18 luni clubului de fotbal Fiorentina.

Salah a mai avut un împrumut cu lungimea unui sezon la clubul AŞ Roma. La sfârșitul sezonului, Salah a fost numit Player of the Season, terminând ca cel mai bun marcator al clubului cu 15 goluri în toate competițiile (14 în Serie A) și șase asistări. La 3 august 2016, romii au făcut afacerea permanentă.

La 22 iunie 2017, Salah a acceptat un transfer la Liverpool, club sau actual.

– Daniel Agapi / Sursa fotografiilor: Sportbible.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts