Moțiunea de cenzură pe Codul Muncii va fi votată astăzi

Politic UBB Radio

Moțiunea de cenzură pe Codul Muncii, intitulată „Codul Boc – salarii mici, șomaj mare, firme falimentate”, depusă marți de Opoziție, după ce premierul Emil Boc a angajat răspunderea Guvernului pe acest proiect de lege, va fi dezbătută şi votată astăzi în plenul reunit al celor două Camere, informează.

Moțiunea, citită în Parlament pe 9 martie, este semnată de 210 parlamentari PSD, PNL si PC. Opoziția critică faptul că singura strategie economică pe care acest Guvern a impus-o a fost cea a tăierilor de salarii, de pensii, de drepturi și indemnizații și de ajutoare, adăugând că Guvernul nu a permis dezbaterile parlamentare  pe Codul  Muncii..

PSD, PNL și PC definesc ultima perioadă ca fiind „cea mai neagră din istoria recentă a României”, afirmând că efectele cumulate ale aplicării măsurilor propuse de Guvern au condus la scăderea drastică a gradului de siguranță a vieții cetățenilor români, la o accentuare gravă a instabilității regimului proprietății în România și la scăderea masivă a încrederii în statul roman.

Specialiștii partidelor de opoziție consideră că noul Cod al Muncii reglementează, într-o formă mult mai inadecvată decât în prezent, raporturile sociale de muncă. În plus, acesta nu va reuși să impulsioneze economia românească și nici să creeze bazele relansării economice. Experții susțin că noul Cod va duce la creșterea instabilității salariaților pe piața muncii, la restrângerea dreptului constituțional cu privire la negocierea colectivă, la prelungirea timpului de muncă zilnic și săptămânal, precum și la reducerea concediului de odihnă, se arată în textul moțiunii.

Premierul Boc a declarat că proiectul de modificare a Codului Muncii reprezintă produsul voinţei coaliţiei de guvernare şi întăreşte puterea oamenilor dornici să muncească, nu pe cea a liderilor de sindicat, fiind de părere că moțiunea nu va primi aviz pozitiv, potrivit Mediafax.

__________

Ana Giol

Foto: mediafax.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts