Mirela Grindean (Târguțu’ Vintage): “Mi-aș dori de la clujence să aibă foarte multă îndrăzneală”

Cultură Din oraş

Le Fabuleux Magasin de Mireille invită clujenii la o nouă ediție a Târgului Vintage, de data aceasta cu un invitat special: iepurașul de Paște.

Târgul Vintage se află la cea de a a XIV-a ediție, iar anul acesta va împlini 3 ani de existență. În cadrul târgului vor fi prezente următoarele boutique-uri: Like Vintage, Ami Atelier (Ana Maria Iacob), Happy Decor, How Bizzart, Gabriela Popescu Accesorii, Handmade stuff, Curcubeul din tine, Ella Design, Light Square,Handmade by Didi, Criss Corcea, By Malvina, Lavanda Flores, Cristina Teodorescu, Lady Eve, Gabriela Tricotaje, Anca Țînța, Andra și Andreea, Mademoiselle, Ina Irina, Hajek Silia și nu în ultimul rând, Vintage Mireille.
Acest eveniment are loc la Iulius Mall, etajul 2, la Cinema City Hall și este deschis pe toată perioada acestui weekend.

Pentru a afla mai multe despre acest târg, am discutat cu Mirela Grindean, organizator al Târgului Vintage.

Reporter: Cum v-a venit idea de a organiza un asemenea eveniment?
Mirela Grindean: Ideea mi-a venit de mult, de foarte multă vreme. Moda e o pasiune de-a mea, mă pasionează în mod special lucrurile unicat, purtate o singură dată. Ideea de a face la Cluj un târg mi-a venit după ce am locuit mai mulți ani în Milano, unde vintage-ul e la el acasă, mai bines pus, moda e la ea acasă. Pe urmă, am vizitat Parisul unde am reîntâlnit acest curent. Revenind în țară, am vrut să îl introduc și în cultura noastră, iar prin asta mă refer la Cluj. Am vrut să aduc chiar în orașul meu curentul acesta și să le dau clujenilor posibilitatea  de a se îmbrăca și a alege lucruri cu poveste.

R: Ce înseamnă vintage pentru dumneavoastră? Vă identificați cu acest stil?
M.G.: Absolut, fără să port un accesoriu vintage nu aș fi eu. Pentru mine vintage  înseamnă personalitate. O femeie care poartă haine vintage este cu siguranță o doamnă  în adevăratul sens al cuvântului, iar dacă vrei să fii unică  e suficient să ai un accesoriu vintage.

R: Aveți vreun accesoriu preferat, fără de care nu puteți ieși din casă?
M.G.: Da, de regulă sunt două, cerceii și geanta.

R: Se aplică “mitul pantofilor” pentru dumneavoastră, sunt o mică obsesie?
M.G.:  În cazul meu este și nu este adevărat. Nu este neapărat o obsesie a pantofilor, se aplică cu tot ce ține de vestimentație, am la fel de multe genți sau rochii. Sunt prea multe lucruri extraordinar de frumoase după care să nu tânjești.  E forte dificil să spun că vreau doar pantofi, nu pot, mă atrag toate.

R: Ce sfat le-ați oferi femeilor de pretutindeni? Cum să fie mai frumoase sau mai speciale?
M.G.: Ca să fie special trebuie să îmbrace, în primul rând, lucruri care le plac și în care se simt bine. Dar, cu siguranță, îmbrăcându-te cu haine unicat vei fi tu la rândul tău unicată și cred că asta este dorința fiecărei femei. Mi-aș dori de la clujence să aibă foarte multă îndrăzneală. Trebuie să avem curaj, din fericire în acești ani se poartă tot.

R: Ați pățit vreodată pe stradă sa primiți niște priviri bizare din cauza unei ținute?
M.G.: Da, eu și soțul meu suntem puțin mai ciudați să zic așa, deși mie mi se pare firesc. În general, surprindem oamenii la semafor, unii admirativi, iar alții curioși. Nu avem o problemă cu asta, ne simțim atât de bine în hainele pe care le purtăm încât nu ne deranjează. Sunt atât de multe lucruri frumoase, încât este păcat să nu le porți, atât de multe posibilități.

_________________

Ruxandra Pătraşcu-Maian

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts