Ministrul Educației, Monica Anisie: „Măștile de protecție pentru elevi vor ajunge în școli înainte de 2 iunie”

Educaţie UBB Radio

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că ministerul va achiziționa măștile care vor ajunge în școli până pe data de 2 iunie, când încep cursurile de pregătire pentru examenele naționale, potrivit Agerpres.

Suntem în plină desfăşurare a procedurii de achiziţie pentru măşti în aşa fel încât pe data de 2 iunie, atunci când elevii revin la şcoală pentru cursurile de pregătire, să aibă măştile necesare în fiecare unitate de învăţământ”, a afirmat Monica Anisie.

De asemenea, Premierul Ludovic Orban  a cerut ministerelor să finalizeze procedurile de licitaţie pentru a distribui măştile către populaţie.

“Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, aveţi grijă că aveţi obligaţia de a finaliza procedurile de licitaţie şi de a şi distribui măştile. Ministerul Educaţiei, cel târziu până în data de 1 iunie, trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi solicitările, datele de la administraţiile locale – şi aici trebuie să mişte rapid Direcţiile de sănătate publică – trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie, astfel încât să putem să distribuim măştile către cele 2,3 milioane de persoane aflate în stare de vulnerabilitate”, a declarat Ludovic Orban, conform Agerpres.

Sursa: Guvernul României

Rareș Florea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts