Mii de pensionari protestează în toată ţara

Social UBB Radio

Câteva zeci de pensionari au protestat în această dimineaţă în faţa Prefecturii Cluj, datorită deciziei Guvernului de a le tăia veniturile cu 15 procente. Acţiuni similare s-au organizat în mai multe oraşe ale ţării, printre care Bucureşti, Galaţi, Iaşi, Oradea şi Târgu Mureş, unde protestele au devenit violente.

În capitală, aproximativ 500 pensionari care protesteau în faţa Palatului Cotroceni, au încercat să forţeze intrarea în incintă, după ce o delegaţie a lor a intrat la discuţii cu reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale.

Protestatarii din toate oraşele au venit înarmaţi cu pancarte şi cer demisia preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză că i-a înşelat.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat în data de 6 mai, după negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), că pensiile şi ajutoarele de şomaj vor scădea cu 15%. De asemenea, salariile din sistemul bugetar vor scădea cu 25%, banii fiind redirecţionaţi către cei care au nevoie de sprijin financiar.

Decizia de a micşora pensiile şi salariile a fost una dintre măsurile propuse de FMI, Guvernul acceptând această propunere, în detrimental majorării principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA.

Cristina Antonescu

Foto: T.C.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts