Mihai Răzvan Ungureanu este noul premier desemnat de Traian Băsescu

Administraţie Politic

Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, este propunerea anunţată, luni seară, de preşedintele Traian Băsescu pentru funcţia de prim-ministru. Traian Băsescu a anunţat  această decizie în declaraţia de presă organizată după consultările avute în cursul zilei cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou Guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a avut, încă din luna decembrie, discuţii cu premierul Emil Boc privind depunerea mandatului, dar decizia a fost amânată din motive de interes naţional.

“Încă din luna decembrie am avut discuţii cu premierul cu privire la depunerea mandatului. Decizia a fost amânată din motive de interes naţional. S-a constatat că ar fi fost foarte greu să avem în a doua parte a lunii decembrie o majoritate parlamentară sigură”, a declarat preşedintele.

Astfel, decizia a fost anunţată odată finalizată evaluarea Fondului şi emiterea de bonduri pe piaţa americană. “Nu este vorba despre nicio manevra, ci de un lucru normal pentru un Guvern în timp de criză”, a mai precizat şeful statului.

La rândul său, premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că are experienţa unor instituţii care sub mandatul său au devenit performante: MAE şi SIE. “Reformele vor continua, plusul pe care îl voi aduce este acela al unui bun administrator. Am fost întotdeauna loial interesului public şi intereselor naţionale. Guvernul pe care îl voi forma are nevoie de sprijin parlamentar, de sprijinul populaţiei. Opţiunile mele ideologice au fost întotdeauna de dreapta.”, susţine Mihai Răzvan Ungureanu.

Acesta are la dispoziţie, potrivit Constituţiei, zece zile pentru formarea unui nou Guvern cu care va trebui să se prezinte în faţa Parlamentului pentru a primi votul e încredere.

______________

Foto: realitatea.net

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts