Medalie pentru primul clujean care va ajunge la finish-ul Maratonului Internațional al Clujului

Din oraş Eveniment

Primul alergător clujean care va trece linia de sosire la proba de Maraton, în cadrul primei ediții a Maratonului Internațional al Clujului din 10 aprilie, va fi recompensat cu un premiu special din partea autorităților locale, a anunțat primarul Sorin Apostu.

„Maratonul este mai mult decât o demonstrație a calităților fizice ale unui sportiv, este o probă de voință, preseverență, asumare a unui obiectiv. De aceea, indiferent de locul pe care îl ocupă, un alergător care reușește să treacă linia de finish a unui maraton este un campion și un exemplu pentru comunitatea sa. Primăria va oferi un premiu special clujeanului care va trece primul linia de final la capătul cursei de 42,195 km.”, a declarat Apostu.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca sprijină acest eveniment, care reuneşte într-o competiţie deschisă atât alergătorilor profesionişti, cât şi amatori, având ca obiectiv promovarea în rândul publicului local a unui mod de viaţă sănătos şi activ prin practicarea alergării.

Prima ediţie a Maratonului Intenaţional Cluj-Napoca va avea loc duminică, 10 aprilie.

Evenimentul sportiv va cuprinde 4 probe, la care s-au înscris deja peste 1000 de alergători profesionişti şi amatori din peste 10 ţări, printre acestea fiind Ungaria, Moldova, Ucraina, Italia, Polonia, Finlanda, Suedia, Belgia, Olanda şi Franţa, iar din ţară cei mai mulţi înscrişi sunt din Cluj-Napoca, Bucureşti, Constanţa, Târgu Mures, Sibiu şi Baia-Mare. Acţiunea principală este Maratonul, care se aleargă pe o distanţă de 42.195 km, iar celelalte trei  probe completează şi deschid evenimentul unor categorii mai largi de public interesat de sport. Semimaratonul se aleargă pe distanța de 21.0975 km, Crosul Banca Transilvania, cursa populară deschisă şi accesibilă tuturor, se desfăşoară pe 6 km, iar cei mici vor putea alerga 2 kilometri în Cursa pentru copii.

Evenimentul este organizat în premieră pe plan local de către Asociaţia Runners Club şi agenţia Respect Media, în colaborare cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj şi Federaţia Română de Atletism.

________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts