MECTS răspunde studenților protestatari de la Galaţi

Educaţie UBB Radio

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului şi Sportului reacționează la flash-mob-ul organizat de ANOSR în faţa Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, prin care studenții au protestat față de excluderea procentului de 25% reprezentanți ai studenților din structurile decizionale și executive ale universităților, așa cum reiese din Legea Educației Naționale.

Reprezentanții Ministerului susțin că, pentru prima oară într-o lege a educaţiei din România, în Legea Educaţiei Naţionale, este prevăzută emiterea unui Ordin de Ministru – art. 202(3) – care să consacre Codul drepturilor şi obligaţiilor studenţilor, propus de organizaţiile studenţeşti.

De asemenea, Articolul 203 (5) al Legii Educaţiei Naţionale precizează că „Studenţii pot fi reprezentaţi în toate structurile decizionale şi consultative din universitate”. Legea permite, depinde de fiecare universitate până unde se va întinde implicarea studenţilor. De asemenea, Articolul 207 (5) a) din Legea Educaţiei Naţionale precizează: „componenţa membrilor consiliului facultăţii este de maximum 75% cadre didactice şi de cercetare, respectiv minimum 25% studenţi.” “Este limpede că studenţii au o reprezentare minimală de 25%, rămânând la latitudinea fiecărei universităţi ca numărul acestora să fie mai mare.”, susțin reprezentanții MECTS.

Citește și ANOSR protestează împotriva Legii Educaţie Naţionale.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts