Masterchef a ajuns astăzi la FSPAC

Din oraş UBB

DSC_0001

Workshop-ul Tips and Tricks în bucătărie, care a avut loc astăzi în clădirea Topaz, i-a avut invitați pe Tudor Marcu și Paul Siserman, foști participanți ai concursului Masterchef. Aceștia au acceptat provocarea de a împărtăși cu studenții câteva trucuri de care se pot folosi, pentru a găti ușor și sănătos.

Ideea a luat naștere din inițiativa unor studente care vor să arate celorlalți colegi că se poate găti ușor și cu un buget redus chiar dacă ești student.  Tudor Marcu și Paul Siserman s-au înarmat cu ustensile, rețete gustoase, dar și mici trucuri care pot ajuta pe oricine în bucătărie.

La workshop au participat studenți care i-au acaparat pe cei doi invitați cu întrebări  și curiozități la care așteptau un răspuns. Cei doi au dat curs la fiecare întrebare adresată lor, chiar dacă unele erau mai simple și amuzante decât altele: “Cum faceți de nu lăcrimați când tăiați ceapa?”, întreabă Mădălina. Răspunsul a fost la fel de simplu: “ Se umezește lama cuțitului”, spune Paul.

Spre final, cei mai curajoși au fost invitați să participe la un concurs pentru a ghici cât mai multe condimente, folosindu-se doar de miros. Au fost trei câștigătoare care au primit câte un premiu puțin mai neobișnuit: Ceapa de aur, Telul de argint și Cartoful de bronz.

Evenimentul s-a încheiat într-o ambianță caldă plină de arome, care i-a invitat pe cei participanți să mai rămână la o poveste sau să mai schimbe câte o rețetă.

DSC_0047

DSC_0085

– Reporter: Laura Ciopată / Fotoreporter: Mădălina Gorschi

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts