Marele Premiu al Festivalului Internațional „Slavija 2013” îi revine Teatrului Național Cluj

Din oraş Eveniment

La cea de-a XII-a ediție a Festivalului „Slavija 2013”, care s-a desfășurat  în perioada 9-16 martie, Teatrul Național Cluj-Napoca a câștigat Marele Premiu cu piesa „Cealaltă moarte a Ioanei d’Arc”.

Premiul a fost decernat de către prof. Raško Jovanovic (Serbia), Risto Stefanovski, teatrolog (Macedonia) și  Dušan Đoković, Academia de Arte (Serbia) care i-au felicitat pe actorii Eva Crișan – Ioana D’Arc, Cornel Răileanu – Dumnezeu, Emanuel Petran – Călăul.

Ambasadorul României în Serbia, Excelența Sa Daniel Banu, atașatul militar al României în Serbia, Cedomir Voinov si alți membri ai ambasadei au fost prezenți la spectacol.

“Cealaltă moarte a Ioanei D’Arc”, Stefan Tsanev, în traducere, regizată și în scenografie de Nic Ularu, iar costumele realizate de Călina Langa, a avut premiera în 12 iunie 2012 la Teatrul din Cluj.

Piesa lui Stefan Tsanev, unul dintre cei mai cunoscuți dramaturgi bulgari contemporani a avut premiera la Sofia în 1991, bucurându-se în timp de un succes internațional, fiind reprodusă de companii teatrale din Pittsburgh si Montreal (1993), Varșovia, Bratislava și Moscova (1995), Nish (1996), Giurgiu, Mumansk si Atena (2004) și Istanbul (2005).

___________

Mădălina Nica

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts