Marcel Vela asigură că nu vor exista limite de deplasare teritoriale

Administraţie UBB Radio

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat, miercuri, că după data de 15 mai vor fi permise deplasările fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

Nu va exista o limită teritorială în cadrul căreia să vă puteți sau nu deplasa. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a postat pe pagina lui de Facebook, un video în care răspunde la șapte întrebări adresate de cetățeni.

„Au fost discuții cu privire la ce înseamnă această limită și există foarte multe zone, inclusiv București care e foarte legat de Ilfov. Și se punea problema să discutăm despre zone metropolitane, lucru care nu se întâlnește numai în București și am decis… puteți să mergeți, să părăsiți localitatea fără a ține cont de limita de domiciliu sau județ.”, a spus Marcel Vela.

Una dintre întrebările adresate ministrului a fost:

„Putem merge, începând cu data de 15 mai, la iarbă verde, având în vedere că ieşim din localitate, la vreo cinci kilometri?”, iar Marcel Vela a răspuns, la rândul său: „Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”.

Va urma o primă etapă de relaxare

Ministrul Afacerilor Externe a precizat că:

„Pe 15 mai va urma o primă etapă de relaxare, după 14 zile, când vor fi evaluate situaţiile medicale la nivelul întregii ţări, va urma o a doua etapă de relaxare, pe 15 iunie vor fi aduse la cunoştinţă şi celelalte condiţii pentru a reduce restricţiile”.

Deja există un plan de relaxare, referitor la ridicarea graduală a restricțiilor, care constă în mai multe etape, iar acest lucru va fi posibil doar dacă statisticile COVID-19 vor rămâne favorabile.

Ministrul face apel la cetățeni să nu uite să respecte regulile de igienă și distanțare socială, deoarece virusul nu este în repaus:

„Să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

Sursa: Unsplash/Alexander Popov

Marius Băcilă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts