Mai multe spitale din România vor fi desființate

Sănătate Social

Ministerul  Sănătății a hotărât începerea procesului de reorganizare a spitalelor din România. Potrivit unui proiect al Ministerului, din cele 435 de unități sanitare existente în prezent, 182 sunt propuse pentru desființare sau reorganizare  în secții exterioare.

Dintre cele 182 de spitale, 111 unităţi sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă, conform Mediafax.

În municipiul Cluj-Napoca există propunerea de a comasa Spitalul Clinic de Boli Infecţioase cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello, potrivit proiectului de reorganizare făcut public ieri de Ministerul Sănătății.

„Nu cred că se realizează nicio economie la buget fiindcă directorii care vor redeveni medici îşi vor păstra salariile. Iar la noi, de exemplu, şefii de secţie au salarii mai mari decât managerii.”, a declarat, pentru Ziua de Cluj, doctorul Vasile Mureşan, directorul Spitalului TBC Leon Daniello Cluj-Napoca.

În ceea ce privește personaulul spitalelor propuse pentru reorganizare, Ministerul Sănătății a menționat faptul că acest proces nu presupune disponibilizări în sistemul spitalicesc, ci doar redirecționarea personalului către alte unități sanitare sau cămine de bătrâni.

_______________

Teodora Iancu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts