Mai mult spațiu verde pentru grădinițe

Educaţie Social

Cei 60 de copii ai grădiniței „Dumbrăvioara” din Cluj-Napoca, se pot juca liber în curtea proprie, beneficiind de un spațiu de 300 mp amenajat cu arbuști, arbori, flori și mobilier nou.

Proiectul „Grădina noastră: de la cenușiu la verde” a fost posibil datorita asociației ADESCO, prin programul „Spații verzi- componenta spații verzi urbane”,  în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și MOL Romania. Acesta este cel de al doilea proiect din Cluj, cu privire la îmbunătățirea mediului, după cel desfășurat la grădinița „Albă-ca-Zăpada”. Totodată, proiectul s-a realizat și cu ajutorul voluntarilor, cei care au contribuit la amenajarea spațiului verde.

La inaugurare au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, ai Primăriei Cluj-Napoca, ai asociației ADESCO și părinții copiilor.

Scopul acestui proiect este conștientizarea copiilor asupra importanței existenței acestui loc de joacă special amenajat, loc în care copiii pot observa, pot învăța caracteristicile anumitor plante și  își pot dezvolta abilități și deprinderi ecologice.

__________

Adriana Buga

Raluca Birgovan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts