Magazinele de etnobotanice au fost sigilate

Administraţie Din oraş

Comercializarea substanțelor etnobotanice pe raza municipiului Cluj-Napoca a fost oprită pentru cele două firme care mai vindeau aceste produse. S.C.Planto Calm S.R.L și Legal Shop au primit sancțiuni contravenționale iar produsele le-au fost sechestrate și sigilate.

Încă din data de 1 decembrie 2010 comercializarea acestor plante și substanțe cu efect halocinogen a fost interzisă, dar de atunci afacerea a continuat pentru unele firme din Cluj-Napoca. În acest sens Primăria împreună cu Protecția Consumatorului, s-au sesizat pentru a lua măsurile necesare și au închis singurele magazine care încă mai funcționau. Această acțiune a autorităților nu a rămas fără răspuns din partea vânzătorilor dar nici a cumpărătorilor.

Doi tineri cu vârste cuprinse între 19 și 20 de ani, ambii consumatori, au fost surprinși de camerele ascunse de luat vederi amplasate deasupra magazinului de pe strada Piezișă, în timp ce încercau să rupă sigilile.

Un alt incident a avut loc în stația multifunctională “Minerva”, când alți trei tineri, de această dată angajați ai firmei S.C. Planto Calm. S.R.L au încercat să desprindă de pe geamul magazinului decizia care prevedea închiderea spațiului.

Toți acești tineri au fost reținuți și predați poliției. În conformitate cu codul Penal, ei ar putea plăti pentru fapta lor de la 3 luni la 1 an de închisoare.

Măsura prin care municipalitatea clujeană luptă împotriva etnobotanicelor este amplasarea în licee a unor afișe care le sugerează tinerilor faptul că, consumul de plante etnobotanice este un mijloc indirect de a le afecta sănătatea.

_____________

Andreea Stăicuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts