LIVE TEXT: Rectorul Universităţii Babeş – Bolyai va fi ales astăzi [foto/audio/video]

Din oraş Eveniment

Cei doi candidaţi pentru funcţia de rector al Universităţii Babeş – Bolyai se vor înfrunta astăzi în cel de-al doilea tur al alegerilor. În urma primului tur, organizat pe 1 martie, prorectorul Cristina Ciumaş a obţinut 475 de voturi (39,16%), respectiv academicianul Ioan Aurel Pop, un număr de 439 de voturi (36,19%). Cel care va câştiga îl va înlocui pe Andrei Marga, care a avut patru mandate în fruntea UBB (1993-2004 şi 2008-2012) şi care nu mai poate candida.

Votul se va desfăsura între orele 9:00 şi 17:00 în Foayerul Colegiului Academic unde sunt aşteptaţi să participe aproximativ 1.600 de studenţi, cercetători şi cadre didactice ale universităţii.

Urmăreşte live text de la alegeri

11.12 Prorectorul Cristina Ciumaş este aşteptată să sosească la vot în jurul orei 11:30

11.27 Pentru alegători au fost puse la dispoziţie un număr de 11 cabine de vot însă până în acest moment numărul persoanelor prezente la vot este unul limitat

11.53 Unul dintre candidaţi, prorectorul Cristina Ciumaş a sosit la Foayerul Colegiului Academic pentru a-şi exprima votul

12.00 Cel de-al doilea candidat, academicianul Ioan Aurel Pop şi-a exprimat votul

12.15 Prorectorul Cristina Ciumaş:

Am mentalitatea de învingător aşa cum am afirmat după primul tur. Cred în şansele mele şi dincolo de rezultatele celui de-al doilea tur eu mă consider câştigătoare

Nu exclud posibilitatea şi unui tur al treilea.

Dacă aş fi cea de-a doua femeie rector din istoria Universităţii ar fi un lucru special dar şi o mare responsabilitate.

Electorii ar trebui să vadă realismul, faptul că programul meu este ancorat în realitate, expertiza pe care o am deja dupa cei 4 ani de mandat şi în acelaşi timp şi viziunea. Viziunea mea este de a fi pe primul loc în toate.

Țin foarte mult la calitatea actului educaţional cu toate componentele sale, un corp profesoral de elită, o dotare materială specială, sursele de documentare de mare actualitate, pentru că doar aşa, printr-un act educaţional performant putem să atragem cei mai buni studenţi.

Audio: [audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2012/03/ciumas.mp3|titles=ciumas]

12.25 Academicianul Ioan Aurel Pop:

În cadrul acestei campanii electorale s-au văzut mai multe proiecte de dezvoltare, dar în principal două. Unul care susţine dezvoltarea Universităţii ca instituţie managerială, condusă de un manager care să aducă cât mai mult profit financiar. Și o altă direcţie care a susţinut că există strategii vechi ale Universităţii şi piloni de bază care înseamnă accentul pe valori culturale.

Eu pledez pentru cercetare, pentru prestigiu, pentru educaţie deosebită şi mai ales pentru studenţi foarte buni şi conştienţi că ei vor construi viitorul.

Nu cred sincer că va fi o egalitate perfectă, e teribil de greu să fie.

Campania electorală a fost o campanie decentă, un schimb de opinii extraordinar şi o dezbatere frumoasă care a demonstrat că în mediul academic şi universitar există decenţă, onestitate şi foarte multă calitate intelectuală.

Audio:  [audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2012/03/pop.mp3|titles=pop]

13:00 Daniel David, candidatul care a ieşit pe locul trei la alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii Babeş-Bolyai este aşteptat în jurul orei 16.30 să sosească pentru a-şi exprima votul.

14.15 “Nu a existat nicio problemă de natură organizatorică până în acest moment”, a declarat preşedintele Comisiei de alegeri, Răzvan Nistor

16.00 Daniel David şi Enikő Vincze, doi dintre candidaţii din primul tur al alegerilor pentru funcţia de rector al UBB şi-au exprimat votul

16.05 fostul candidat, Daniel David:

Votanţii mei cred ca s-au împărţit în trei categorii egale: doamna Ciumaş, domnul Pop şi unii care nu au venit la vot. Eu am votat într-o logică negativă. Am votat pentru cea mai mare şansă din cele două, pentru a putea moderniza UBB-ul măcar pe latura de cercetare.

Audio:

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2012/03/david.mp3|titles=david]

16.10  fostul candidat, Enikő Vincze:

Am votat pentru un rector care doreşte schimbarea acelor aspecte care nu au mers bine la Universitatea noastră, respectiv pentru un rector care este deschis spre dialog şi e clar că doreşte politici de dezvoltare ale instituţiei care nu sunt în mod predominant marcate de ceea ce se numeşte management economic.

Audio:

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2012/03/vincze.mp3|titles=vincze]

[flagallery gid=20 name=”Gallery”]

___________

Oana Alexa

Foto/video: Mircea Crișan, Călin Crețu

Comments :1

  • mircea

    A câștigat Ion Aurel Pop.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts