Lincoln ajunge în cinematografele din România la 1 februarie

Divertisment

Premierea în cinematografele românești al râvnitului film biografic despre cel de-al 16-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln, va avea loc în 1 februarie. Filmul prezintă o distribuție de excepție, cu actori mari precum Tommy Lee Jones sau Joseph Gordon-Levitt iar rolul principal Daniel Day-Lewis.

Regia e la fel de impresionantă precum distribuția, aceasta fiind sub atenția marelui Steven Spielberg. Filmul a fost deja premiat la Institutul de film american (AFI Movie Awards) și nominalizat la multe altele, precum un uimitor număr de 12 nominalizări la premiile Oscar și 10 la British Academy of Film and Television arts (BAFTA).
Premierea filmului a avut loc la Festivalul de film al New York-ului în 8 octombrie. Filmul prezintă o distribuţie de excepţie, cu actori mari precum Tommy Lee Jones, Joseph Gordon-Lewitt sau Jackie Earle Haley. Rolul principal aparţine faimosului Daniel Day-Lewis, actor ce are un portofoliu de roluri principale în filme de succes precum „There will be blood”, „In the name of the father” sau „Nine”. Regia aparţine nimeni altuia decât Steven Spielberg, un maestru al biografiilor cu un impact istoric mare, dovadă fiind cunoscutul film „Schindler’s List” (1993), ce a avut 12 nominalizări la Premiile Oscar din care a câştigat 7. Similar operei de artă ce a realizat-o Spielberg în 1993, şi filmul Lincoln a înregistrat 12 nominalizări la Premiile Oscar din 2013, alte 10 la British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) şi a câştigat titlul de film al anului la American Film Institute Awards (AFI).

Lucian Coste

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts