"Libertate" şi "Dreptate"

Eveniment Internaţional

Tinerii au parodiat alegerile de la ChişinăuCea de-a treia zi de proteste la Cluj a adunat peste 300 de tineri basarabeni şi români, care au renunţat de această dată la linişte pentru a scanda lozinci anticomuniste.

Adunaţi în jurul fântânii din Piaţa Avram Iancu, aceştia şi-au arătat solidaritatea faţă de cei care manifestează încă la Chişinău şi faţă de persoanele reţinute până acum de autorităţile moldovene afişând mesaje precum “Cei 200 eliberaţi-i să lupte” sau “Pentru un vot repetat, pentru un viitor curat”.

Tinerii au parodiat alegerile de la Chişinău, arătându-şi astfel nemulţumirea faţă de lipsa de vigilenţă demonstrată de observatorii internaţionali pe parcursul scrutinului parlamentar. “Din partea vestică nu avem nicio susţinere, nu există o putere care să ne susţină pe noi până la urmă. Noi suntem iarăşi un pilon căzut în piramida sovietică. Scopul nostru este cel puţin să mai susţinem o dată alegerile”, a explicat unul dintre protestatari.

O noua zi de proteste la Cluj a adunat peste 300 de tineri basarabeni şi români, care au renunţat de această dată la linişte pentru a scanda lozinci anticomuniste“Voronin a fost încolţit”

Acuzele preşedintelui Vladimir Voronin, potrivit cărora ţara noastră ar fi implicată în evenimentele din ultimele zile, au fost respinse nu doar de către autorităţile de la Bucureşti, ci şi de moldovenii adunaţi astăzi în Piaţa Avram Iancu.

Grigore Cioban, a vorbit despre modul în care se văd lucrurile de la Cluj: “ Voronin a fost încolţit. Nu are altă soluţie decât să acuze România”. Acesta a mai adăugat: “Marţi, la 70 de km de Chişinău, nu se ştia nimic despre ce se întâmplă în capitală. Acum merg în Chişinău şi monitorizează absenţele studenţilor, exact în momentele în care se fac manifestări.”

Mâine este anunţat la Cluj un alt manifest paşnic al tinerilor basarabeni, iar la Chişinău sunt programate două mitinguri anticomuniste.

Alina Radulov

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts