Liberia și Nigeria lansează la Cluj un cântec de apreciere pentru toți cei din linia întâi

Din oraş UBB Radio

Charles Wratto și Suleyman doi activiști pentru pace în cadrul Asociației Centrul pentru Pace și Prevenirea Violenței (C.P.V.P.) au decis să își arate recunoștința și solidaritatea către toți cei aflați în prima linie în lupta cu noul coronavirus prin muzică. Aflați în Cluj-Napoca la studii, cei doi și-au dat seama cât de importante sunt cadrele medicale pentru siguranța tuturor în această perioadă și au dorit să le ofere sprijin moral, compunand împreună piesa Isolate, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit aceleiași surse, Sule a răspuns prezent de îndată ce Charles i-a propus să scrie o piesă împreună:

„Deja lucram de acasă, cursurile se mutaseră online, trăiam într-o izolare totală de 2 luni. Mi-am dat seama cât de greu le e celor din spitale să revină la familii fără să poată să-și îmbrățiseze copiii, mi-am dat seama ce dificil le este și celor din forțele de ordine care au patrulat non-stop pentru a se asigura că noi restul respectăm regulile și că ne va fi bine. Pentru toți aceștia este acest cântec.”

Criza sanitară în care ne aflăm a luat pe nepregătite lumea întreagă. De la țări cu sisteme medicale performante, precum Elveția, Olanda sau Marea Britanie, până la țări africane cu o infrastructură medicală mai puțin bună, pandemia nu a iertat pe nimeni. Ne e tuturor greu în această perioadă, dar presiunea cea mai mare cred că este pe cadrele medicale. De aceea ne dorim, ca prin această piesă, să ne susținem doctorii, asistentele și infirmierii, cu un mesaj plin de mulțumire și de optimism”, afirmă Charles despre cum a încolțit ideea acestui cântec.

Charles Wratto este un cercetător de succes, cu o experiență de peste 10 ani în analiza conflictelor, peace building și recuperare postbelică. Cu o experiență vastă pe teren în regiuni de conflict și post-conflict, Charles a lucrat cu precădere în situații care implică grupări rebele și militante, copii-soldat, victime ale războiului și ale traficului de persoane. A negociat și a asigurat eliberarea a 51 de copii răpiți în zone de conflict extrem. Charles, un fost copil soldat el însuși, a pregătit până acum peste 2.000 de foști copii-soldat în domeniile construirii păcii și securității durabile. În 2012, a înființat Centrul pentru Pace și Prevenirea Violenței (C.P.V.P.), o organizație dedicată culturii păcii și respectării demnității umane.

 Suleyman Kuta (Go slo) este un rapper și producător muzical din Nigeria. S-a îndreptat înspre muzica rap în adolescență. După câțiva ani, odată cu începerea studiilor universitare în Europa, a început colaborări cu diverși alți artiști europeni și africani. Momentan este stabilit la Cluj-Napoca, unde urmează cursurile pentru obținerea unui Master în Relații Internaționale si Comunicare.

Sursa: Facebook Nadina Rozalia Kiss

Denisa Poliec

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts