Legea să nu fie opțională, legea sa fie respectată

Din oraş

Prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, a vrut să clarifice subiectul legat de decizia Comisiei Județene de Fond Funciar cu privire la sancșiunea care s-a hotărât să se atribuie președintelui comisiei din municipiul Cluj-Napoca.

„Am avut întâlniri repetate cu domnul primar Emil Boc și i-am atras atenția în prezența domnului Cadar cu necesitatea respectării legii și respectiv a punerii în posesii a peste 400 de cetățeni care au dreptul legal să intre în posesia acestor terenuri .Primăria a răspuns evaziv la aceste avertismente.”, a susținut prefectul.

Din 2003 nu există nici un impediment să nu se poată aplica hotărârea Comisiei județene prin care s-au validat anexele pentru punerea în posesie a terenurilor.

„Este vorba despre 422 ha, trebuie să rezolvăm această primă problemă, să-i punem în posesie pe vechii proprietari”, a mai precizat prefectul.

Gheorghe Ioan Vuscan a afirmat că dacă vor fi situații de neaplicare a unei sentințe definitive și irevocabile în termeni legali  vor trece și  la măsuri mai drastice, acestea fiind un denunț penal.

___________

Ana-Maria Bivol

Foto: Andrei Nedelea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts