Legea pensiilor adusă în discuţie la Parlamenul European

Politic UBB Radio

Europarlamentarul Corina Creţu, a atras atenţia, miercuri, în şedinţa plenară de la Bruxelles, asupra modului în care a fost votată Legea pensiilor în Parlamentul României. Corina Creţu a solicitat instituţiilor europene să acorde atenţia necesară crizei totale în care se afundă România şi să riposteze împotriva derapajelor antidemocratice ale actualei puteri.

“Cel mai dezastruos lucru care se poate întâmplă în timpul unei crize economice este ca acesteia să-i fie suprapusă o criză politică. Acest fapt este pe cale să se întâmple în România, ţara care înregistrează cea mai severă scădere economică din Europa emergentă”, a avertizat Corina Cretu.

Europarlamentarul român a subliniat că măsurile de austeritate, de o duritate fără precedent, sunt aplicate de un Guvern de dreapta indiferent la suferinţele milioanelor de oameni condamnaţi la moarte lentă prin frig, foame şi imposibilitatea procurării medicamentelor. Reprezentanta PSD consideră că protestele sociale care s-au manifestat în ultima perioadă reflectă starea de spirit a cetăţenilor disperaţi de faptul că sunt obligaţi să înfrunte greutăţile iernii cu venituri drastic diminuate.

Vă reamintim că ieri, judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis că legea privind sistemul unitar de pensii publice este constituţională. Legea urmează să ajungă pe masa preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.

_______________

Alexandra Danciu

Foto: europarl.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts