Lecţie de supravieţuire în Cluj

Din oraş Eveniment

Un joc ce presupune găsirea mai multor indicii s-a desfăşurat aseară la Cluj, în cadrul festivalului Temps dimage. Denumit de organizatori un joc al supravieţuirii, acesta a fost transmis concomitent la radio cluj.

Participanţii au urmat un traseu stabilit de organizatori, ce a avut o durată de aproximativ două ore. La fiecare locaţie, participanţii găseau indicii sonore care să îi conducă către următoarea locaţie.

“Participanţii la joc au trecut prin Parcul Mare, lângă lac, unde sunt de regulă, pe vreme bună, pensionarii şahişti, la fostul local Croco şi la Arizona unde s-au întâlnit cu poetul Horia Bădescu. O altă oprire a fost la Teatrul Naţional sau la fosta terasă Boema. Acestea au fost doar câteva din locurile pelerinajului pe unde participanţii la joc au trecut, şi au descoperit, difuzate de Radio Cluj, înregistrările glasurilor celor ce vorbeau despre acel loc. La capătul celor mai mult de două ore de traseu prin oraş, la Fabrica de Pensule, aseară la ora 22.00, ne-am adunat cu toţii. Au venit şi cei ce spuneau poveştile şi s-au întâlnit cu tinerii care au parcurs întreg traseul.”, ne-a declarat Oana Cristea Grigorescu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Evenimentul a adunat un număr mare de participanţi, în ciuda vremii ploioase.

„E un joc foarte interesant, de fapt e un lucru pe care mi-ar fi plăcut să îl fac de multe ori cu prietenii prin Cluj, pentru că te ajută să cunoşti Clujul într-un mod interactiv, intersant şi nou.”, ne-a declarat Vlad Bîrzanu, participant la Lecţia de supravieţuire.

Jocul a fost adus la Cluj de către Julien Trambouze care organizează astfel de acţiuni de 10 ani.

__________

Ioana Guruţă

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts